Lån penge til den lavest pris - det gælder både online lån, banklån og billån

Sådan finder du det billigste lån - uanset typen:

banklån lån

Det kan virke næsten umuligt at sammenligne priser på at låne penge - for det er slet ikke nok bare at se på rente-procenten. Men ved du hvordan, er det er faktisk meget let at sammenligne lån! Følg denne guide, så ved du præcis hvordan du billigst låner penge.


Hvis du ikke har tålmodighed til at tjene penge på nettet eller at arbejde hjemmefra, kan du i stedet låne penge. Der er selvfølgelig på ingen måde samme fornøjelse i et lån fra en bank eller pengeinstitut som det er at tjene penge selv. Men skal du fx købe motorcykel eller nye møbler nu og her, er der måske ingen vej udenom at skulle ud og låne penge. Og det er jo let og fristende at få kredit eller låne kontanter – mange steder kan man uden videre få lån helt op til 250.000 kroner. Men et lån er ikke bare et lån – du skal se dig grundigt for, når du skal låne penge! Der er nemlig kæmpe stor forskel på, hvad det kommer til at koste dig at låne penge – og et hurtigt lån er typisk et dyrt lån!

Sådan sammenligner du ”prisen” på at låne penge

Det er slet ikke nok blot at sammenligne renten eller det månedlige afdrag, når du skal låne penge. Der er nemlig mange uigennemskuelige gebyrer – fx stiftelsesgebyr og forskellige typer månedlige gebyrer. Du vil måske blive overrasket over, at det tit kan vise sig, at et lån med den lav rente ikke nødvendigvis er det billigste lån! Det er især når man ikke skal låne mange penge. Så kan de forskellige gebyrer nemlig gøre et lån med ”lav” rente dyrere end et lån med lidt højere rente og lave gebyrer.

Du kan let sammenligne vidt forskellige lån alligevel: Du sammenligner nemlig let forskellige lån vha. det der kaledes ÅOP!  
ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er nøglen til let at se, hvilket lån er bedst. ÅOP er et tal, som skal oplyses når et firma vil låne dig penge eller give kredit. Den gode nyhed er, at du med ÅOP tallet let kan se den samlede ”pris” på at låne penge! Tallet indeholder nemlig både selve renten, stiftelsesprovision (som er en ”startprisen” for at få lånet - altså et startgebyr) og de forskellige andre gebyrer som bliver lagt oven i – altså den samlede ”rente” på lånet alt inklusive. Så det er ganske simpelt når man lige ved det: Sammenlign altid de Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) - fremfor den almindelige rente!
Jo højere ÅOP, jo dyrere bliver det for dig at have lånet – og selvfølgelig omvendt: jo lavere ÅOP, jo bedre et lån er det samlet set. Du skal blot huske, at løbetiden på lånene skal være ens, for at de kan sammenlignes.

De forskellige typer lån

Det kan være meget fristende at låne penge online eller låne direkte ude hos en forhandler – fx når du står med plasma-tv’et i hænderne. Men stop! Dette er typisk den dyreste type lån, du kan få! 

De allerbilligste lån er realkreditlån– men dem får man kun, hvis man kan stille sikkerhed i form af fx friværdi i et hus, man selv ejer. Disse lån fås kun igennem din bank eller direkte via et realkreditinstitut som fx Nykredit.

Skal du låne penge til fx en bil, kan du typisk få specielle billån, der er billigere end andre lån, da bilen kan fungere som sikkerhed – disse tilbydes af både banker og hos forhandlere.

Hvis du blot vil låne penge til møbler, tv, tøj osv. kaldes det et forbrugslån.

Hvor kan du låne penge:

Grundlæggende er der altså disse steder, hvor du kan låne penge:

  1. Lån penge online – fra onlinebanker og kreditinstitutter
  2. Lån penge direkte hos forhandleren – som et lån eller kredit
  3. Tag et banklån hos din egen bank / pengeinstitut

Hvad skal du så vælge?
Uanset hvilken type lån, du skal have, kan det meget sjældent betale sig at låne pengene online eller hos en forhandler! Det samme gælder afbetalingsordninger / kredit-mulighederne direkte ude i butikkerne.

Hvis du låner penge online, er det ikke ualmindeligt, at ÅOP ligger på op til 25%. Låner du igennem en ”rigtig” bank, kan du derimod få ÅOP ned på omkring næsten det halve (læs mere om ÅOP her). Der er MANGE penge at spare ved at se dig for!

Selvom det kan tage 2-3 dage ekstra, bør du derfor altid kontakte en bank og se hvad de vil låne dig pengene til – om ikke andet for at sammenligne. Der er dog også forskel på bankernes priser– så måske skal du overveje at skifte bank når du har sammenlignet deres priser. Se links nederst på siden for en oversigt over de ”rigtige” bankers priser på lån.

Et af de få tilfælde, hvor det nogle gange er billigere at låne pengene udenfor en bank, er i forbindelse med bilkøb og det tilhørende billån. Her tilbyder visse forhandlere meget billige billån i forbindelse med købet. Det er typisk hos autoriserede forhandlere. Nogle forhandlere tilbyder kun de gode billån ved køb af en fabriksny bil. Husk at sammenligne med hvad banken kan tilbyde – det er ikke alle bilhandlernes låne-tilbud, der er lige gode!

Kan du eller vil ikke låne penge af banken bør du alligevel sammenligne flere forskellige muligheder inden du beslutter dig for hvor du vil låne penge online. Der kan være stor forskel, og du kan ende med at betale meget for lånet end du behøver, hvis ikke du ser dig for. Som nævnt sammenligner du let de vidt forskellige lån vha. ÅOP – årlige omkostninger i procent

Kort sagt om lån:

Husk: Slå kold vand i blodet – og sammenlign altid flere forskellige lånetilbud, herunder hvad banken kan tilbyde. Du sammenligner let ved at få oplyst ÅOP - Årlig Omkostning i Procent. Måske kan du spare flere tusinde kroner ved lige at vente de par ekstra dage på bankens tilbud (eller i hvert fald sammenligne en god håndfuld tilbud online så du får det bedste) frem for blot at benytte dig af kredit eller lån af penge online!

Læs mere om billige lån:

http://www.pengepriser.dk får du en oversigt over bankernes priser. Portalen er lavet i samarbejde med bankerne selv. 

Forbrug.dk Fortæller også noget om de typer af lån, der findes og hvordan du sammenligner. (Stadig ÅOP :-D)

www.mybanker.dk kan du priser, gebyrer og renter m.v for alle mulige banker - og bestemme, om priserne skal vises før eller efter skat, hvordan de skal sorteres osv. Det giver et super overblik til at finde den billigste bank.

Læs også om lån m.v. hos TÆNK - der er mange gennemarbejdede artikler.

Tilbage til forsiden af Tjen Penge På Nettet